Władze regionalne - województwo: świętokrzyskie

ANDRZEJ SZEJNA  - Przewodniczący Rady Wojewódzkiej SLD Województwa Świętokrzyskiego

W 1998 ukończył studia w Szkole Głównej Handlowej (finanse i bankowość), a w 1999 na Uniwersytecie Warszawskim (prawo). Od czerwca do sierpnia 1996 był stypendystą naukowym w Wiedniu w Wirtschaftsuniversität Wien. Odbył aplikację w Okręgowej Izbie Radców Prawnych w Warszawie, uzyskując uprawnienia radcy prawnego.

W latach 1997–1999 był dwukrotnie wybrany Przewodniczącym Parlamentu Studentów Rzeczypospolitej Polskiej oraz członkiem Prezydium Rady Głównej Szkolnictwa Wyższego. Był członkiem Komisji ds. Kredytów i Pożyczek Studenckich przy MEN.

Od 1995 do 1997 zajmował stanowisko pełnomocnika rektora SGH, był w tym okresie asystentem stażystą w Katedrze Prawa Międzynarodowego SGH. W latach 1997–2000 pełnił funkcję wiceprezesa zarządu Fundacji SGH. W lutym 2000 został nauczycielem akademickim, a w lipcu 2001 prodziekanem Wydziału Stosunków Międzynarodowych Wyższej Szkoły Ubezpieczeń i Bankowości w Warszawie.

W latach 2002–2003 był wiceprzewodniczącym, a następnie przewodniczącym rady nadzorczej II NFI S.A. Pełnił funkcję doradcy Wiesława Ciesielskiego, wiceministra w Ministerstwie Finansów (2001–2003). Od 1 kwietnia 2003 do 1 stycznia 2004 zajmował stanowisko podsekretarza stanu w Ministerstwie Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej, następnie do kwietnia 2004 był wiceprezesem w PAIiZ S.A. Od kwietnia do czerwca tego samego roku pełnił funkcję podsekretarza stanu ds. europejskich w Urzędzie Komitetu Integracji Europejskiej.

Należy do Sojuszu Lewicy Demokratycznej, zasiadał w radzie krajowej tej partii, był do 2003 członkiem Krajowego Komitetu Wykonawczego SLD i krajowym pełnomocnikiem Koalicyjnego Komitetu Wyborczego SLD-UP w 2002. W 2000 pracował podczas kampanii prezydenckiej w sztabie wyborczym Aleksandra Kwaśniewskiego, odpowiadając za obsługę prawną.

W czerwcu 2004 został wybrany na posła do Parlamentu Europejskiego. Do 2007 pełnił w PE funkcje wiceprzewodniczącego Komisji Stanowienia Prawa oraz członka delegacji do spraw stosunków z Białorusią. Zasiadał w Grupie Socjalistycznej w Parlamencie Europejskim, kierował delegacją polską w tej frakcji.

EDYTA PARANDYK - Sekretarz Rady Wojewódzkiej SLD Województwa Świętokrzyskiego:

Z wykształcenia politolog, absolwentka Akademii Świętokrzyskiej w Kielcach. Swoją przygodę polityczną rozpoczęła w 1997 roku przystępując do Socjaldemokracji Rzeczypospolitej Polskiej oraz Frakcji Młodych SdRP.  Członkini Sojuszu Lewicy Demokratycznej od początku jego powstania,
tj. 1999 roku. Członek Rady Miejskiej SLD w Kielcach oraz Rady Wojewódzkiej SLD  kilku kadencji . Od 2009 roku pełniła funkcję skarbnika Rady Wojewódzkiej SLD, obecnie jest członkiem Zarządu Miejskiego SLD w Kielcach. Od 2012 roku przewodnicząca koła nr 2 w Kielcach.

Pracowała w Narodowym Funduszu Zdrowia a od 10 lat jest pracownikiem Rady Wojewódzkiej SLD.

W wolnych chwilach poszerza swoją wiedzę na temat historii i polityki Izraela oraz Zjednoczonych Emiratów Arabskich, rysuje i fotografuje.

POZOSTALI CZŁONKOWIE RADY WOJEWÓDZKIEJ

3.       Stefański Dariusz
4.       Stradomska Alicja - wiceprzewodnicząca
5.       Wieczorek Andrzej

DANE KONTAKTOWE DO PRZEWODNICZĄCEGO WKR:

Adam Jaskóła, 533 139 004

WOJEWÓDZKI SĄD PARTYJNY

1.       Dziewirz Alfred
2.       Gąska Grzegorz
3.       Obara Alicja
4.       Wójcik Rafał
5.       Zieja Aleksy

DANE KONTAKTOWE DO PRZEWODNICZĄCEGO WSP:

RZECZNIK PRASOWY SLD

Paweł Ramiączek, osoba o dużym doświadczeniu w działalności społecznej i samorządowej, które wykorzystuje do pracy na rzecz Kielc i Wyższej Szkoły Handlowej w Kielcach, z którą jest związany od 11 lat.

Paweł Ramiączek jest absolwentem Wyższej Szkoły Handlowej im. B. Markowskiego w Kielcach oraz Uniwersytetu Marii Curie – Skłodowskiej w Lublinie. Ukończył studia doktoranckie na Uniwersytecie Śląskim w Katowicach na kierunku prawo.

Jest kierownikiem Biura Promocji i Rekrutacji Wyższej Szkoły Handlowej w Kielcach. Wykłada w WSH oraz  Szkole Zarządzania Marketingu w Kielcach. Szkoleniowiec, trener PR Akademii Rozwoju Kadr w Warszawie.

Jest członkiem Rady Programowej Polskiego Radia Kielce i warszawskiej firmy DQS Polska. Komentator polityczny w Radio „FAMA”

Od wielu lat związany z Sojuszem Lewicy Demokratycznej. W latach 2006-2008 przewodniczący Komisji Rewizyjnej Rady Miejskiej SLD w Kielcach. W ostatniej kadencji pełnił funkcję Sekretarza RM SLD w Kielcach a w roku 2011 p.o. przewodniczącego kieleckiego SLD. W latach 2011 – 2012 członek Rady Wojewódzkiej SLD.

Obecnie pełni funkcję przewodniczącego Wojewódzkiego Sądu Partyjnego, jest członkiem Zarządu Miejskiego SLD w Kielcach i wiceprzewodniczącym kieleckiego koła SLD nr 4.

e-mail: pawel.ramiaczek@gmail.com